IPC in groep 5-6

In groep 5-6 wordt tijdens de lessen van IPC gewerkt aan het thema "uitvindingen en machines".  Welke uitvindingen zijn er in het verleden gedaan en wie heeft bijvoorbeeld de bril bedacht of het vliegtuig. Hoe zijn deze uitvindingen tot stand gekomen en tegen welke problemen liepen de uitvinders aan en waar kun je al deze informatie vinden?  De kinderen gaan thuis ook op zoek naar speelgoed waarin een bepaalde techniek verwerkt zit. Denk aan bewegende delen en hoe werken die dan? Gisteren in de les hebben de kinderen in groepjes gewerkt met technisch lego. Wat leerzaam, want hoe doe je dat als je het nog nooit gedaan hebt? Hoe volg je een stappenplan en hoe kan een ander jou misschien helpen om iets beter te begrijpen. Het zijn fijne lessen en de kinderen zijn erg betrokken. Wat leren ze toch veel op verschillende vlakken.
  • 20180326_0938066.jpg